Choď na obsah Choď na menu
 


Info rodičom 6 ročných detí - zápis ZŠ

15. 3. 2022

USMERNENIE K PRIJÍMANIU DETÍ NA VZDELÁVANIE V ZÁKLADNEJ ŠKOLE NA ŠKOLSKÝ ROK 2022/2023 - zverejnené na: https://www.minedu.sk/data/att/22431.pdf

 deticky-skola-kreslene-1024x843.jpg

Povinná školská dochádzka začína začiatkom školského roka, ktorý nasleduje po dni, keď dieťa dovŕši šiesty rok veku a dosiahne školskú spôsobilosť.

 

Základná škola začína konanie vo veci zápisu na základe podnetu zákonného zástupcu dieťaťa. Týmto podnetom je prihláška na vzdelávanie v základnej škole (ďalej len „prihláška“), vyplnená zákonným zástupcom.

Zápis na plnenie povinnej školskej dochádzky v základnej škole sa bude konať v čase od 1. apríla do 30. apríla 2022.

Miesto a čas zápisu na plnenie povinnej školskej dochádzky v základnej škole určí každý zriaďovateľ pre školy vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti.

Konkrétny termín (konkrétne dni, prípadne aj časové rozpätie v rámci jednotlivých dní) a miesto zápisu zverejní riaditeľ základnej školy po dohode so zriaďovateľom na budove základnej školy alebo na inom verejne dostupnom mieste, vrátane webového sídla základnej školy, ak ho má základná škola zriadené.

Riaditeľ základnej školy spolu s termínom zápisu zverejní aj podmienky prijímania detí na základné vzdelávanie v základnej škole.